I 2014 blev mindstemålet for gedder hævet fra 40 cm til 60 cm. Selv blandt lystfiskere, der fisker efter gedder, er der stadig mange, som ikke ved, at en gedde skal være mindst 60 cm, for at man må tage den med hjem.
DTU Aqua´s biologiske vurdering af laksebestande og laksekvoter for otte vandløb – Storå, Skjern Å, Varde Å, Sneum Å, Kongeå, Ribe Å, Brede Å og Vidå.
Iltsvindet i de danske farvande har i årevis været udbredt i de varme sensommer- og efterårsmåneder og er blevet stadigt mere kraftigt og udbredt gennem de senere år. Men hvor lidt skal iltindholdet egentligt falde, før fiskene bliver målbart og kronisk påvirket? Ikke ret meget viser nye overraskende resultater fra DTU Aqua.
Stenbiderfiskeri er forbudt i 2025 på grund af stor usikkerhed om bestandens tilstand. DTU Aqua mærker nu stenbidere for at få mere viden. Fanger du en stenbider med mærke, vil DTU Aqua gerne høre fra dig.
Haj- og rokkeguiden fra DTU og KU skal hjælpe biologer, fiskerikontrollører, fiskere og andre med at artsbestemme hajer og rokker i danske og tilstødende farvande. Den danske udgave, som udkom sidste år, er blevet opdateret, og guiden findes nu også på engelsk, så den forhåbentlig kan bruges i hele Nord- og Vesteuropa.
DTU Aqua undersøgte havørredbestanden i Vejle Å i 2024. Konklusionen er, at bestanden har det ganske godt, og at lystfiskeriet i åen er bæredygtigt. Flere skjulesteder og sikring af fri passage for de vandrende fisk kan gøre forholdene endnu bedre.
Opgangen af laks i Skjern Å-systemet er i 2024 estimeret til 2.719 laks. Dette er et fald på 64 % i forhold til undersøgelsen i 2022, hvor opgangen blev estimeret til 7.553 laks.
DTU Aquas seneste undersøgelse af laksebestanden i Varde Å-systemet viser, at der i 2024 gik 1.834 voksne laks op i å-systemet for at gyde.
Knap hver femte fangede ørred over mindstemålet i Isefjorden stammer fra udsætninger af smolt, men måske kan midlerne anvendes bedre.
Her kan du se alle årets nyheder fra fiskepleje.dk og blive klogere på de mange spændende fisk, som lever i de danske vandløb, søer og kystnære områder.