Nyheder fra DTU Aqua

Første spadestik til nye uddannelser i Hirtshals

Foto Marie Louise , Nordsøen Forskerpark
To DTU-udddannelser inden for hav og fiskeri skal fra september 2023 foregå på DTU Aquas lokation i Hirtshals. I går indviede parterne jorden til den nye undervisningsbygning, hvor studerende og undervisere skal virke i fremtiden.

Tunen er tilbage i Danmark, og nu er der nyt om dens adfærd

Blåfinnet tun
De første resultater fra mærkningen af blåfinnet tun i danske farvande viser, at de kæmpestore fisk foretager lange vandringer i Atlanterhavet, og at det sandsynligvis er de samme tun, der vender tilbage til vores farvande år efter år.

Designet af hele Danmarks forskningsskib er begyndt

Foto Heidi Andreasen
Dana V har nu begyndt sin rejse – i dag er det omfattende designudbud fra DTU for det nye skib blevet offentliggjort. Ansøgningsfrist for at være med i entreprisen er 25. august.

Hjælp DTU Aqua med oplysninger om tun i Danmark

Springende tun. Foto: Brian MacKenzie
DTU Aqua undersøger den blåfinnede tuns færden i danske farvande og beder folk, som ser tun i havet omkring Danmark, om at hjælpe med oplysninger. 

Klimakrise og biodiversitetskrise hænger sammen

Karen Timmermann. Foto: Andreas Frommelt
Karen Timmermann, professor og ekspert i næringsstoffers betydning for det kystnære hav og udpeget til regeringens Biodiversitetsråd kommenterer spørgsmålet: Hvad er biodiversitet?  

Podcast: Livet i havet i forandring

Torkel Gissel Nielsen i Ghana (t.v.) og i Diskobugten, Grønland
I ny podcast fortæller professor Torkel Gissel Nielsen om havets fødekæder, og hvordan de påvirkes af klimaforandringer og forurening.

”Den der klarer sig bedst, er den der er opvokset vildt”

Professor Einar Eg Nielsen, DTU Aqua
Hvad er biodiversitet? Det taler vi med professor og populationsgenetiker Einar Eg om i dette første interview i en serie med førende forskere på området. 

Og vinderen er …

Platform ved havnekanten med nedgang til observatorium under vandet. Tegning: Econcrete.
Living Ports-projektet, som er et konsortium af DTU-forskere og virksomheden Econcrete, vinder bæredygtighedspris.

Oplev ph.d.-studerende fortælle om 'Livet under overfladen' på Zoologisk Museum

Snorkling
Lørdag den 21. maj 2022 kan hele familien møde over 50 videnskabsfolk fra DTU og Københavns Universitet fortælle om deres forskning omkring livet i havet, søer og åer.

Et lille lys i mørket af plastikaffald

Foto af XX
En ny ph.d. tænder et lys i mørket af plastikaffald. I modsætning til det, man hidtil har frygtet, indtager nogle af de mindste i det marine økosystem ikke mikroplastik

Powered by RSS 2 HTML