Nyheder (DTU Aqua)

Ph.d.-forsvar om udbredelse og diagnostik af PRV-3-virus hos regnbueørreder

Grafisk fremstilling med fisk. virus og en chip. Af Juliane Sørensen, fremstillet i InkScape
Den 1. marts 2024 forsvarer Juliane Sørensen sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges online eller fysisk på DTU Lyngby Campus. 

Ph.d.-forsvar om kviksølv i marint plankton i Arktis under klimaforandringer

View of Disco Bay, Greenland in snowcovered landscape
Den 23. februar 2024 forsvarer Delove Asiedu sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges online eller fysisk på DTU Lyngby Campus. 

To unge forskere fra DTU Aqua får Villum Young Investigator

Privat Daniel Denderen og Cornelia Jaspers
Villum Fonden uddeler i år millionbevillinger til forskertalenter i Danmark fra fondens Young Investigator Program (YIP) – to af de udvalgte i 2024 kommer fra DTU Aqua,hvor de beskæftiger sig med påvirkning af klimaforandringer på fisk og gelatinøst plankton

Det 22. Havforskermøde på DTU Aqua – fuldt booket og bredt repræsenteret

Foto Anne Trap-Lind
I skrivende stund løber det store, årlige danske Havforskermøde af stablen. I år er DTU Aqua vært, og konferencen er fuldt booket med over 400 tilmeldte og et program, der bugner af bredde fra iltsvind og pressede økosystemer, over stormflod til observationsteknologi.

Klimakoks i Østersøen

Klimakoks---TV-2-Bornholm
Østersøen er et sart økosystem, der er under stærkt pres fra både næringsstofudledningen fra landbruget, klimakrisen og invasive arter. DTU Aquas eksperter tager os med i felten og i laboratoriet, når de fortæller, hvad der er på spil i programserien Klimakoks på TV 2 Bornholm.

Droner kan præcist og i stor skala kortlægge ålegræs

Af Anne Trap-Lind
Over fire år har DTU Aqua-forskere undersøgt, hvordan man kan udvikle den bedste teknologi til at holde øje med havets skove, ålegræsset. Særligt droneoverflyvninger er blevet testet, og droner viser sig at kunne levere præcision og stort overblik over f.eks. Natura 2000-områder, konkluderer slutrapporten. 

Ph.d.-forsvar om mikroplastik og dets mulige effekt på plankton i havet

Part of graphic art from cover of PhD thesis. Design: Gunaalan Kuddithamby
Den 10. januar 2024 forsvarer Gunaalan Kuddithamby sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges online og på DTU Lyngby Campus.

Ph.d.-forsvar om droneteknologi til overvågning af ålegræs

Drone filmer vegetation på havbund. Foto: Aris Thomasberger
Den 12. januar 2024 forsvarer Aris Thomasberger sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges online og på DTU Aqua i Nykøbing Mors. 

Seks spørgsmål til professoren - mød Karin Hüssy

Foto Anne Trap-Lind
Karin Hüssy er ekspert i øresten, otolit, i fisk og lige tiltrådt officielt som professor ved DTU Aqua 14. december. Lær den nyudnævnte professor lidt bedre at kende, når hun svarer på seks spørgsmål og fortæller om forskning i fisks sorte boks’, otolitternes fascinerende mønstre, og hvordan hun altid har gang i noget kreativt, når hun har fri.

Seks spørgsmål til professoren - mød Teunis Jansen

Foto af Teunis Jansen
Teunis Jansen er ekspert i pelagiske fiskebestande omkring Grønland og lige tiltrådt officielt som professor ved DTU Aqua 14. december. Lær ham lidt bedre at kende, når han svarer på seks spørgsmål om forskningen, hvor det hele begyndte, og hvordan hans nyeste interesse, når han ikke arbejder, har givet ham en vild oplevelse.  

Powered by RSS 2 HTML