WebNieuws

'EU wil veel minder CO2-uitstoot transport'

BRUSSEL 28/3 - In 2050 moet de uitstoot van broeikasgassen in de transportsector 60 procent lager zijn dan nu. Dat staat in voorstellen die de Europese Commissie maandag presenteert.

Nederlandse koopvaardijschepen krijgen bescherming van mariniers

DEN HAAG 14/3 - Twee Nederlandse koopvaardijschepen krijgen bewapende Nederlandse mariniers aan boord als bescherming tegen piraten.

Schiff treibt nach Streich auf Main-Donau-Kanal

BAMBERG 13/3 - Schifffahrt der Main-Donau-Kanal ist am Samstag für eine Stunde gesperrt worden, weil ein führerloses Schiff in Bamberg nach einem Dummejungenstreich auf der Wasserstraße trieb.

Tankschiff fährt sich an Rheinufer fest

DUISBURG 11/3 - Ein mit 1.800 Tonnen Benzin beladenes Tankschiff hat sich am Freitag bei Duisburg am Rheinufer festgefahren.

Beslag gelegd op schip De Rotterdam

ROTTERDAM 10/3 - Een Italiaans bedrijf wil miljoenen euro’s zien van rederij De Rotterdam, exploitant van het voormalige cruiseschip.

Veel lof voor 'verbindingsman' Martin van Dijk

ROTTERDAM 27/2 - Van alle kanten wordt Martin van Dijk geroemd om zijn rol tijdens de langdurige stremming door de Waldhof.

Slechts 5 procent van illegale lozingen in Noordzee bestraft

BRUSSEL 27/2 - De pakkans van daders die illegaal olie lozen op zee blijkt bijzonder klein in België, ondanks de 155 uren vliegpatrouilles vorig jaar.

Verlaging 140 kribben van de baan

NIJMEGEN 25/2 - De geplande verlaging van 140 kribben in de Waal tussen de kop van het Pannerdensch Kanaal en het MaasWaalkanaal gaat niet door.

'Hart' Franse spitsenvaart met sluiting bedreigd

In totaal 27 Franse waterwegen zouden gesloten moeten worden voor de scheepvaart, waaronder het canal d'Abbécourt, het canal latéral à l'Aisne, het canal des Ardennes en het canal entre Champagne…

Matroos verdronken in haven bij Dordrecht

Een duikploeg van de brandweer heeft zaterdagochtend in de haven bij Dordrecht het levenloze lichaam aangetroffen van een 37-jarige Filippijnse matroos.

Powered by RSS 2 HTML