'Waar je ook woont, met dans kun je elkaar bereiken'

Drie avonden achtereen staat het Nederlands Dans Theater in het Nieuwe Luxor met de voorstelling Saisonnier. Het is voor het eerst dat het NDT het Luxor aandoet. ,,We hopen nieuw...

Verse erwtensoep, wat lekker man!

De winter staat voorzichtig aan de poort te morrelen. Hoogste tijd voor de stevige hap. Jan Willem Stalman kiest voor verse erwtensoep.

‘Soms denken mannen door mijn winkel dat ik een prostituee ben of zo’

Fotograaf Daniella van Bergen en verslaggever Anouk Mentink lopen wekelijks iemand tegen het lijf. Deze week is dat Rafke van der Linde (46) in de Van Hoytemastraat in Den Haag

De kookschool van oom Iwan: ‘Rijst? Dat was iets voor de varkens!’

Zonder Den Haag zouden we niet kunnen genieten van Jamie Oliver of van de gerechten van sexy kookgodin Nigella Lawson. Het was namelijk écht een Hagenaar die de Engelsen leerde...

Eindelijk weer vooruitkijken na 30 fatale seconden in Haagse Bos

Wat zich liet aanzien als een onbeduidend incident gooide het leven van Hans Middendorp (60) totaal overhoop. Pas na oeverloos procederen en een uiteindelijke vrijspraak kan de Haagse politicus weer...

Statushouders gaan van advocaat naar heftruckchauffeur: ‘Werk is werk’

Drie jaar wonen de twee uit Syrië gevluchte advocaten in Nederland, waarvan twee in Zoetermeer. Via de gemeente kregen Omar en Waseem een diploma logistiek medewerker en zijn ze aan...

De tijd is voorbij dat Den Haag toekeek hoe de stad gepasseerd werd

In deze rubriek schrijft Axel Veldhuijzen, chef van AD Haagsche Courant, een commentaar op het actuele nieuws. Deze week over evenementen in Den Haag.

Nieuw slachtoffer essentaksterfte in Zoetermeer

Steeds meer bomen in Zoetermeer worden ziek door de zogeheten essentaksterfte. Een boom in de Molenstraat is inmiddels zo zwaar aangetast door de schimmel dat deze in januari gekapt moet...

Dorpsstraat krijgt facelift: ‘Het moet een stuk netter worden’

De Dorpsstraat ziet er volgend jaar heel anders uit. Vastgoedeigenaren investeren rond de 120.000 euro om de straat op te leuken met verlichting, plantenbakken en banken. Het college wil daarnaast...

'Kerststukjes maken heeft iets oubolligs, maar is wél gezellig'

Waar tuincentra en interieurwinkels floreren met work-shops bloemstyling, raken traditionele groenactiviteiten van Groei & Bloei Zoeter-meer uit de gratie.

Terra Art Projects kiest voor nieuwe naam

Behalve een nieuw gebouw krijgt de stichting Terra Art Projects óók een nieuwe naam. Hoe de stichting gaat heten, wordt maandag onthuld in bijzijn van wethouder Robin Paalvast.

Nabestaanden herdenken kitesurfer: ‘Omgaan met verlies hakt er in’

Het blijft gissen naar wat er precies misging bij de kitesurfer die een week geleden overleed voor de kust van Scheveningen. ,,Het was een goede kitesurfdag, met uitdagende omstandigheden.

Patiënten LangeLand hebben nieuw sfeervol uitzicht

Veel patiënten die in het LangeLand Ziekenhuis moeten verblijven, hebben een nieuw uitzicht. Voor het ziekenhuis aan de Toneellaan is onlangs een enorme kerstboom geplaatst met versieringen erin.

Skeelerbaan klaar voor strenge vorst

IJsvereniging Zoetermeer (YVZ) kan niet wachten tot het dagenlang flink gaat vriezen. De skeelerbaan bij de Buytenparklaan, die onder water kan worden gezet, is al getest.

Zoetermeer blaast Roze Zaterdag definitief af

De gemeente zet definitief een streep door Roze Zaterdag. Het evenement stond gepland voor 2021, maar door gebrek aan geld is nu besloten om het af te blazen.

Schijtlollige slogans van kappers: ‘Zit je hair cut’

Rond deze tijd van het jaar worden de slechtste slogans van Nederland bekendgemaakt. Wederom staat een kapper op nummer één en is er een niet zo eervolle vermelding voor een...

Laura H. uit Zoetermeer: 'Ontsnappen uit het kalifaat is een zelfmoordmissie'

Op deze site vertelt Laura H. in een podcast wekelijks over haar vlucht uit het Kalifaat. Deze week aflevering 3.

Brieven van opa: Bijna was de kerk voor kerst afgefikt

Leo van der Velde schrijft wekelijks een brief aan kleindochter Rachel (6) waarin hij haar vertelt over het Den Haag van toen.

ADO begint met Beugelsdijk aan 'cruciaal' duel met Willem II

Met Tom Beugelsdijk in de basis speelt ADO Den Haag vanavond een zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Willem II. Volgens aanvoerder Aaron Meijers is het resultaat tegen de Tilburgers zelfs cruciaal.

'Denk vooral goed na over hoeveel én wanneer je zaait'

Moestuin. Het eerste boek was voor de Haagse Floor Korte al een droom die uitkwam. Maar amper tien maanden later ligt het vervolg alweer in de schappen.

'Ik scherp het eigen denken van de betrokkenen in de zorg aan'

Een vegetariër die ineens weer vlees eet. Een bewoner die niet onder de douche wil. Laat je dat zo of doe je er iets aan? Verpleeghuispersoneel loopt dagelijks tegen lastige...

Florazoom heeft een AED

Op de hoek van de Florazoom en de Zilverberkzoom in Zoetermeer hangt nu ook een AED. Wethouder Ingeborg ter Laak (zorg) stelde de defibrillator donderdag in gebruik.

Kerstmis vieren voor heel weinig dankzij inzet van anderen

Gratis kerstbomen, kiprollades, een goedkope kerstoutfit en sfeerverlichting. In Zoetermeer zijn talloze initiatieven om mensen met een gering inkomen toch een leuke kerst te bezorgen.

Agenten gaan zonder resultaat ‘underkoffer’ in Buytenwegh

,,Ga eens undercover voor fietsers in het winkelcentrum”, zei een wijkbewoner laatst tegen wijkagenten Buytenwegh in Zoetermeer. Dat lieten zij zich geen twee keer zeggen.

Handig! Waslijn met gevonden handschoenen in de Dorpsstraat

Zoetermeerders die een handschoen zijn verloren hoeven niet lang meer te zoeken: In de Dorpsstraat is een waslijn opgehangen waar gevonden handschoenen kunnen worden opgehangen.

Dansende tolk vertaalt muziek voor doven

,,Proeven, voelen, ruiken en zien kan ook”, zegt Anouk Bakkers, die muziek vertolkt voor doven en slechthorenden. ,,Er zijn zoveel zintuigen waarmee je muziek kunt ervaren.”

Hoogvliet roept drie vleesproducten terug

Hoogvliet haalt uit voorzorg Hoogvliet filet cordon bleu, filetlapjes gemarineerd en wienerschnitzel uit haar schappen. Tijdens een controle is in deze producten de salmonella bacterie aangetroffen. Dat meldt de Nederlandse...

Business class is er voor ondernemers in de dop

De nieuwe ondernemersklas van het Erasmus College is van start gegaan. Woensdagochtend kregen de brugklassers tips van ervaren Zoetermeerse ondernemers én een peptalk van wethouder Jan Iedema.

Statiegeldacties leveren 681 euro op voor egelopvang

De egelopvang in Zoetermeer heeft 681 euro gekregen. Bij de Albert Heijn XL in het Stadshart doneerden mensen 389 euro aan statiegeldbonnen. De actie leverde bij de Albert Heijn in...

Handhaver gaat agent assisteren tijdens oud en nieuw

De politie krijgt bij de komende jaarwisseling hulp van de ­gemeentelijke handhavers. Daarnaast wil het college het Team Handhaving uitbreiden.

Powered by rss2html